Με την υπουργική απόφαση της 1ης Αυγούστου 2006, που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των ΕΠΑ.Λ, των Επαγγελματικών Λυκείων δηλαδή, που μόλις ιδρύθηκαν και πρόκειται να λειτουργήσουν από το σχολικό έτος το οποίο ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου.
Είναι πολύ λογικό να υπάρχει αυτό το ωρολόγιο πρόγραμμα, για να δείχνει ποια μαθήματα και πόσες ώρες την εβδομάδα, θα διδάσκονται οι μαθητές, ανάλογα με τον τομέα που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.
Όταν φτιάχνεις ένα τέτοιο ωρολόγιο πρόγραμμα και μάλιστα όταν αυτό το πρόγραμμα αφορά στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, οφείλεις να έχεις σχεδιάσει την εικόνα του αποφοίτου της κάθε ειδικότητας, αυτό που ονομάζεται επαγγελματικό προφίλ, μετά να επιχειρήσεις να φτιάξεις το πρόγραμμα σπουδών και ακολούθως να το οργανώσεις σε ωρολόγιο πρόγραμμα, κατανέμοντας σε κάθε τάξη τα μαθήματα που απαιτούνται.
Απλά αυτονόητα και πασίγνωστα πράγματα είναι αυτά.
Το να δίνεις στην δημοσιότητα ένα ωρολόγιο πρόγραμμα, χωρίς τη στοιχειώδη προεργασία που αναφέρθηκε, είναι σαν να επιχειρείς να χτίσεις ένα οικοδόμημα ξεκινώντας από την οροφή.
Δύσκολο να το πετύχεις.
Εκτός κι αν φτιάχνεις τέντα για να καλύψεις αυτά που έχεις από κάτω.
Σάββατο, Αυγούστου 12, 2006
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Τέντες φιάχνουν πάντα στην εκπαίδευση τόσα χρόνια τώρα. Μήπως όμως τους παρεξηγούμε και το κάνουν για καλό; Επειδή είμαστε σεισμογενής χώρα λέω. Φοβούνται μην πέσουν οι στέγες και μας πλακώσουν;
Δημοσίευση σχολίου