Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2006

Ο Θ. Βερέμης απειλεί με παραίτηση

Λόγω της καθυστέρησης κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, κ. Θάνου Βερέμη, προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει για τον ερχόμενο Ιούνιο την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια. Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο κ. Βερέμης έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου με θέμα τις προθέσεις του υπουργείου ως προς τις μεταρρυθμίσεις στα ΑΕΙ.

Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του από το Συμβούλιο στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι οι συνεχείς αναβολές ακυρώνουν την εκπεφρασμένη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας να προωθηθούν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για τις μεταρρυθμίσεις την πρόταξη της συζήτησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη θεσμοθέτηση μη κρατικών ΑΕΙ.

(Καθημερινή, 1/11/2006)

3 σχόλια:

suigenerisav είπε...

Μα να μη στεναχωριέμαι καθόολου ..

Αν, ο κυρ-Θάνος το ΄χει κανει αυτό νωρίτερα, θα γλύτωνε και την υστεροφημία του.
Αλλά, ο "κυρ Θάνος πέθανε, ο κυρ Θάνος πάει.." που λέει και το άσμα!

Κρίμα, γιατί η συμμετοχή του σ' αυτή την παρωδια που ονομάζεται Διαλογος για την Παιδεία και στον οποίο τοσο πίστεψε, αμαυρώνει-αν δεν ακυρώνει έναν Αξιόλογο άνθρωπο.
Ανασυρω από τη μνημη μου στα 26 μου, στην πρώτη μου επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο της έρευνας: έτυχε να βρεθώ σε μια θέση που -μεταξύ άλλων- μοίραζα κονδύλια. Ανέλπιστο πόστο για ένα 25χρονο χωρίς εμπειρία στο χώρο.
Ήταν ο μόνος από τους μεγαλο-καθηγητάδες που μίλησα ο οποίος επέδειξε σοβαρότητα στο project που ανέλαβε και σεβασμό στο μειράκιο που τον επόπτευε. Το παράδοσε στην ώρα του. Ολοκληρώνοντας, με ευχαριστησε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο προσωπο του..

Αλλά, όπως έλεγε και η γιαγιά μου: "τα στερνά νικούν τα πρώτα"..
Τι θελες ρε Βερέμη ... (:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Παιδεία και διάλογος είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Όχι de facto, αλλά a priori πάντοτε καταλήγουν σε αποτυχία. Ποιος θα πάρει κάποτε την πολιτική ευθύνη να αντιμετωπίσει το θέμα;
Μιλάμε για ελεύθερα πανεπιστήμια (sic); Μα στα Δημόσια Πανεπιστήμια δε λειτουργεί η έρευνα, στα ιδιωτικά πώς θα λειτουργήσει; Για αμερικανισμούς θα μιλάμε; Ειδικά όταν πουθενά στην Ευρώπη δεν υφίστανται διωτικών κριτηρίων ανώτατα ιδρύματα.
Ας φύγει ο κύριος. Τι τον θέλουμε; Μήπως στη διορισμένη έμμισθη θέση που κατείχε παρείχε κοινωνικό έργο; Μήπως προώθησε καθόλου την Παιδαγωγική κατάρτιση δασκάλων και καθηγητών;

Ανώνυμος είπε...

Tί να μας πει ο κύριος καθηγητής που ΔΕΝ έχει ούτε ατομικό ακαδημαϊκό email ώστε να του στέλνουνε οι φοιτητές του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών-Δημοσίας Διοίκησης του Ε.Κ.Πανεπιστημίου Αθηνών;;;!

ένας κακόμοιρος που περιμένει τη σύνταξή του και που είχε το θράσος να χρησιμοποίησει τις επαφές του στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ώστε ν' αναπαράγει μια σειρά από ψεύδη κι υπερβολές...(π.χ. ένα δήθεν κείμενο 4 φοιτητών του τμήματός του)