Δευτέρα, Οκτωβρίου 30, 2006

Η μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ μπορεί να περιμένει;

Αναβάλλεται, τουλάχιστον, μέχρι τον Ιανουάριο η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου

Μολονότι κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας εκδηλώνουν τη σαφή πρόθεση η εξαγγελθείσα μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια να προχωρήσει, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν δηλαδή αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, που τόσες αντιδράσεις προκάλεσε σε φοιτητές και καθηγητές τον περασμένο Ιούνιο.

Η αναβολή αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και οι αλλαγές να προωθηθούν σε ευνοϊκότερο κλίμα. Ηδη έχει αρχίσει μια μεταστροφή της κατάστασης. Η πλειονότητα των φοιτητών που τον περασμένο Ιούνιο ήταν υπέρ των καταλήψεων, σήμερα μοιάζει να τάσσεται κατά, και από φόβο απώλειας του εξαμήνου.

Ακόμη, περίπου 500 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι με ανοιχτή διακήρυξή τους τονίζουν ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια. Δεν είναι λίγοι οι καθηγητές που συμφωνούν. Ωστόσο, τον Ιανουάριο συζητείται το επίμαχο άρθρο 16 του Συντάγματος, που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις. Το μέλλον της μεταρρύθμισης, λοιπόν, άδηλο... (πλήρες κείμενο>>>)

(Καθημερινή, 28/10/2006)


Δεν υπάρχουν σχόλια: