Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2006

Φοιτητές...

Στον εισαγγελέα οδηγούνται εντός της ημέρας τρεις φοιτητές οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό και το βιασμό 18χρονης φοιτήτριας. Δε δίστασαν, μάλιστα, να βιντεοσκοπήσουν την πράξη τους και να προβάλουν το υλικό στο διαδίκτυο. Η κοπέλα αποκάλυψε το περιστατικό στη μητέρα της, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη τους μετά από ψηφιακή ανάλυση του βίντεο.

Από την Καθημερινή

7 σχόλια:

Sotirios είπε...

και με δεδομένο ότι ο βιασμός δεν είναι και κανένα σοβαρό θέμα, το πρόβλημα είναι το διαδίκτυο!!!!

Ιδού το πρόβλημα.
Να στνατήσει πάραυτα η λειτουργία του διαδικτύου.
Εν ανάγκη να το ρίξουμε με πυραύλους...

(Το ειρωνικό σχόλιο δεν αφορά στο κείμενο που καταθέτεις. Αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το ΜΜΕ, για άλλη μια φορά.)

Stelios Frang είπε...

Κατάλαβα το νόημα του σχολίου σου! Προφανώς, αν δεν υπήρχε η συνιστώσα του Internet, να μην γινόταν καν αναφορά στο περιστατικό, θα ήταν μια από τις πολλές περιπτώσεις βιασμού.

Εμένα με εντυπωσίασε κυρίως το γεγονός ότι οι ύποπτοι για βιασμό (για να είμαστε πολιτικά ορθοί στους χαρακτηρισμούς) είναι φοιτητές, δλδ. κατά τεκμήριο υποψήφιοι για μια θέση στη μελλοντική πνευματική ελίτ της χώρας και στη συνέχεια ότι δεν είχαν καν αίσθημα ενοχής, αλλά προέβαλαν την ενέργειά τους δημόσια...

Το Internet είναι το πιο πρόσφορο μέσον γι' αυτή τη δημοσιοποίηση τής "επιτυχίας" τους... δεν θα περίμενε κάποιος να βγάλουν εφημερίδα τοίχου!

paragrafos είπε...

Μα, είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο; Από φοιτητές;

Με θλίψη

Παράγραφος

ΥΓ. μπράβο για το μπλογκ σας. Είναι έξοχο!

Sotirios είπε...

αγαπητή παράγραφε καλώς ήλθες και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Δυστυχώς τα φαινόμενα της έλλειψης ηθικών φραγμών αυξάνονται όλο και περισσότερο.
Το γεγονός ότι οι δράστες είναι φοιτητές, έχει το ενδιαφέρον του, αλλά προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει.
Ξέρω, είναι προκλητικό αυτό που λέω, αλλά θα το αναλύσω αμέσως τη σκέψη μου.

Έχω την άποψη ότι ο στόχος πανεπιστημιακές σπουδές ή γενικότερα ακαδημαϊκές σπουδές, δεν είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό από μεγάλος μέρος της σπουδαστικής και φοιτητικής κοινότητας.

Δεν νομίζω ότι το κίνητρο, πολλών από τους νέους ανθρώπους είναι η ένταξή τους σε ό,τι ο sfrang ονομάζει "μελλοντική πνευματική ελίτ" της χώρας. Θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά έχω την έντονη αίσθηση ότι στο μυαλό των πολλών έχει γεννηθεί η άποψη ότι πρόκειται για σπουδές σε μια επαγγελματική σχολή.

Το γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός και ο ιερέας θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία, δείχνει ότι και η διάσταση του όρου "φοίτητης" είναι διαφορετική από εκείνη την οποία δίνουμε ή πιο σωστά θεωρούσαμε μέχρι πρότινος.

Αυτή η έλλειψη από αρκετούς, της συνείδησης, ότι αποτελούν την μελλοντική πνευματική ηγεσία του τόπου, σε συνδυασμό με την συνεχή έκπτωση των ηθικών αξιών, ή για να μη φανώ ηθικολόγος, αυτή η μεταβολή των ηθικών αξιών, που δίνει την αίσθηση ότι όλα είναι δυνατά και επιτρεπτά, θα έλεγα ότι μπορεί να δόσει μια βάση εξήγησης του άθλιου γεγονότος.
Δεν με εκλπήσσει που είναι φοιτητές.
Με θλίβει που είναι νέοι άνθρωποι χωρίς εδραιωμένες ηθικές αξίες.

Καλό σας βράδυ.

So_Far είπε...

Συγκλονιστικά απίστευτο ειδικά με το γεγονός ότι οι δράστες είναι φοιτητές. θεωρώ αδιανόητο κάποιος που περνά το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης να μην έχει αφήσει το αγρίμι απέξω. Ίσως είμαι αφελής, ΄και χαζορομαντική αλλά αυτο το "βιαστές - φοιτητές " αδυνατώ να το δεχτώ.
Και αν είναι ένα χαρακτηριστικό των καιρών, αδυνατώ να συμπορευτώ μαζί τους.

€lisavet είπε...

Μόνο διάθεση να βρίσω έχω, απέναντι στην είδηση. Βρίσκω το γεγονός οικτρό. Προσωπικά, έχω παρατηρήσει 0 εγκληματικότητα στο πανεπιστήμιο που φοιτώ και ήμουν περήφανη γι'αυτό. Οπότε, απογοητεύομαι πάρα πολύ στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων. Αν και, πόσοι δεν είναι εκείνοι οι μορφωμένοι που ασκούν βία σωματική ή ψυχολογική στα σπίτια τους και δεν το μαθαίνει κανείς; Αυτά τα ένστικτα δε σχετίζονται με γνώσεις αλλά με κοινωνική μόρφωση, παιδεία απ'το σπίτι. Θα συμφωνήσω, ότι το απογοητευτικότερο όλων είναι πως είναι νέα παιδιά κι αντί να δημιουργούν, καταστρέφουν...εαυτόν και συνάνθρωπο.

Rodia είπε...

"...θα ήταν μια από τις πολλές περιπτώσεις βιασμού." Αντιγράφω από το σχόλιο του sfrang, επειδή μου έκανε εντύπωση η διατύπωση. Τόσο χαλαρή! Λες και η βδελυρή αυτή πράξη έχει γίνει καθημερινότητα πλέον.
Μήπως έχουμε μερίδιο ευθύνης με το να την αποδεχόμαστε, έστω στα λόγια;

Τ Ρ Ο Μ Α Ζ Ω

Κατά τα άλλα, νομίζω πως στο διαδίκτυο θα δούμε πολλά. Ολα όσα μπορεί να φανταστεί ένα αρρωστημένο μυαλό για να κάνει τον ιδιοκτήτη του διάσημο ακόμα και για ένα μονάχα λεπτό.

Τ Ρ Ο Μ Α Ζ Ω (ξανα)

:-/