Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 15, 2006

Γιαννάκου vs Χριστόδουλου

Αιχμές Γιαννάκου για τις παρεμβάσεις Χριστόδουλου

Μπορεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να ετοιμάζεται να στείλει επιστολές με τις οποίες θα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την κατάργηση της εξομολόγησης στα σχολεία και του περιεχομένου των βιβλίων της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, αλλά η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, του απάντησε πριν φτάσει στο υπουργείο ο ταχυδρόμος.

«Δεν έχω πάρει επίσημο έγγραφο. Τα βιβλία θα αξιολογηθούν, όπως έχει δεσμευτεί το υπουργείο. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αποσυρθούν αν κάτι δεν αρέσει σε κάποιους», είπε η κ. Γιαννάκου, προσθέτοντας μια φράση που ακούστηκε ως μομφή κατά του αρχιεπισκόπου: «Ο καθένας θέλει να γράφει τη δική του Ιστορία». Αναφερόμενη στο θέμα της εξομολόγησης, πρόσθεσε: «Δεν θεώρησε ποτέ το υπουργείο ότι ο χώρος του σχολείου είναι χώρος εξομολόγησης». Η υπουργός έκανε και μία δήλωση που επιδέχεται πολλές ερμηνείες: «Είμαστε υπουργείο που διαλέγεται και συνεννοείται. Αλλά αν κάπου δεν συνεννοηθούμε, κάνουμε αυτό που πρέπει».

Θ.ΤΣΑΤΣΗΣ tsath@enet.gr

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Κάτι σε Άντζελα μου φέρνουν οι φράσεις....

Ανώνυμος είπε...

Γκερέκου ή Δημητρίου? :-Ρ

tolitsa είπε...

Συγγνωμη, αλλα κατι θεωριες περι προσωπικων δεδομενων, αυτοδιαθεσης του ατομου, ατομικων ελευθεριων κλπ. τις θεωρουμε ψιλα γραμματα?
Ειμαστε σοβαροι? Εξομολογηση στα σχολεια στο 2006? ΗΜΑΡΤΟΝ. Δεν κοιταμε να φτιαξουμε το εκπαιδευτικο συστημα . Ας μας λυπηθει καποιος (μαθητες και γονεις)

tolitsa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.