Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2006

Επίθεση με τούρτα στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΕΠΙΘΕΣΗ με τούρτα από ομάδα κουκουλοφόρων δέχθηκε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης, σε αίθουσα του Πολυτεχνείου όπου βρισκόταν με δύο διοικητικούς υπαλλήλους. Οι κουκουλοφόροι, αφού πέταξαν την τούρτα έφυγαν τρέχοντας.

Σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων η οποία εισέβαλε σήμερα το πρωί στην Πρυτανεία, εισήλθε βίαια στο Γραφείο του Πρύτανη και επετέθη εναντίον του με απειλές εκσφενδονίζοντας επάνω του μια τούρτα που κρατούσαν στα χέρια τους. Δυστυχώς μερίδα της κοινωνίας σπέρνει ανέμους για να θερίζουμε όλοι μας θύελλες. Είναι ανησυχητικό γιατί οι εκδηλώσεις αυτές τελευταία πολλαπλασιάζονται και εκφυλιστικά φαινόμενα όπως οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων από «αντιεξουσιαστές» ή από ομάδες φοιτητών, όπως και οι χρήσεις τους από συνδικαλιστικά σωματεία, οι δημόσιες διαπομπεύσεις και οι προπηλακισμοί ατόμων που απλά οι απόψεις και οι πράξεις τους δεν τους είναι αρεστές αρχίζουν να εξαπλώνονται σαν γάγγραινα. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να αντιληφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά. Η συμμόρφωση στη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως περιγράφονται από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, καθώς και ο σεβασμός στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, ας γίνει επιτέλους αντιληπτό ότι θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα σε κάθε δημοκρατική κοινωνία».

Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα, αφού διευκρινίζει ότι δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες τονίζει ότι ο Σύλλογος Φοιτητών έχει μάθει να απαντά πολιτικά, μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και συντονιστικά όργανα.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η τούρτα έγινε της μόδας .
ο μιμητισμός -πιθηκισμός επεκτείνεται σε έναν
ντεμεκ πολιτισμένο λαό ...

Stelios Frang είπε...

Προς το παρόν υπάρχει παραλλαγή του εκσφενδονιζόμενου υλικού - από το γιαούρτι στην τούρτα. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν ήδη καρέκλες και γροθιές! Φοβάμαι την κλιμάκωση από τρόφιμα και ρόπαλα, σε μαχαίρια και περίστροφα... Αν δεν καταδικάζεις το γιαούρτι και την τούρτα, τι θα λες όταν βρεθείς αντιμέτωπος με το μαχαίρι?

Sotirios είπε...

Θα συμφωνήσω απολύτως ότι η διαδρομή ανάμεσα στην τούρτα και το μαχαίρι είναι ελάχιστη.

Η άσκηση βίας, όπως και να εμφανίζεται, είναι ανησυχητικό σύμπτωμα για τις λειτουργίες μιας κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Αν ξερατε ποιος ειναι αυτος που εφαγε την τουρτα, θα λεγατε οτι η τουρτα επιασε τοπο...