Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2006

Χρήση υπολογιστή, Internet Cafe

Ο αναγνώστης της εφημερίδας παραπονιέται στην επιστολή του ότι τα νεαρά παιδιά ασχολούνται με το Internet, δεν διαβάζουν κλπ. κλπ. Διαβάστε πρώτα εδώ τα παράπονά του. (click)

Ταυτόχρονα παραπονούμαστε όμως όλοι ότι "Στην Ελλάδα το 65% του πληθυσμού δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 82% δεν χρησιμοποιεί τακτικά το Διαδίκτυο" (βλέπε εδώ). Κάθε υπερβολή βλάπτει, είναι βέβαιο, αλλά δεν πιστεύω ότι η απασχόληση με το Internet και η αδιαφορία για τα μαθήματα θα ήταν διαφορετική, αν δεν υπήρχε η δυνατότητα του Internet Cafe.

Παλαιότερα, πριν μερικές δεκαετίες, παραπονούνταν οι γονείς ότι τα παιδιά δεν διαβάζουν και περνάνε τις ώρες τους στα φλιπεράκια και στα μπιλιάρδα. Πιστεύω ότι και τότε και τώρα, δεν φταίει η ύπαρξη παράλληλων ασχολιών ψυχαγωγίας, αλλά η απαξίωση του σχολικού μαθήματος που οδηγεί τα παιδιά σε αλλότριες δραστηριότητες, καμιά φορά και επιβλαβείς. Αν, λέμε τώρα, κλείσουν όλα τα Internet Cafe, τα ίδια παιδιά θα πάνε σινεμά, στην καφετέρια ή κάπου αλλού, δεν θα τρέξουν να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους. Πρέπει να γίνουν ελκυστικά τα μαθήματα για να τραβήξουν το ενδιαφέρον και των "μέτριων" ή ακόμα και των "κακών" μαθητών...

5 σχόλια:

Markos είπε...

Τώρα, αν σημειώσω για την επιστολή του εκ Βόλου κου Σταμάτη "Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ", θα θεωρηθεί αντιεπιστημονική η διατύπωση.
Αλλά, πώς να πάρεις σοβαρά τέτοιες προσεγγίσεις;
Άσε που ο "τύπος", μοιάζει τρόφιμος των εν λόγω Internet cafe και ικανός γνώστης των παιχνιδιών ...

Πολλά από όσα σημειώνει με έκαναν να διασκεδάσω αλλά εκείνο που μου "έβγαλε το μάτι" ήταν το ότι τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι για 3 ημέρες και μάλιστα χωρίς την άδεια των γονιών τους και ο πατέρας, άμα τη επιστροφή, ρωτάει:
Γιατί παιδί μου ... άργησες;

Εκείνο δε το "σηκώνουν απειλητικά τα δάχτυλο στον πατέρα.." ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα ...
Τι ακριβώς να είχε στο μυαλό του ο ποιητής;

Πέρα από την αστεία προσέγγιση της επιστολής από μέρους μου, υπάρχει και μια σοβαρή πλευρά.
Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε σε μια υποτίθεται σοβαρή εφημερίδα γνώμης.
Τι να επιδιώκει άραγε ο συντάκτης της;
Τι επιδιώκει άραγε ο υπεύθυνος της αλληλογραφίας της εφημερίδας;

Το πιθανότερο να δημιουργηθεί άλλος ένας μηχανισμός εκφοβισμού των πολιτών.

Και οι φοβισμένοι πολίτες, οι φοβισμένοι άνθρωποι, εύκολα ποδηγετούνται ...

petalida είπε...

Θεε μου βάλε το χέρι σου! Ασχολούμαι σε καθημερινή βάση με τους υπολογιστές, το ιντερνετ και τελευταίως με τη σατανική τέχνη του blogging! Φοβάμαι ότι θα χαθώ σε κάποιον εικονικό λαβύρινθο!

Stelios Frang είπε...

Θεε μου βάλε το χέρι σου!

petalida, φρόντιζε εσύ να πληκτρολογείς σωστά και δεν θα χρειαστεί να αποσπάσεις το θεό από τα άλλα σημαντικά έργα του :-Ρ

Ανώνυμος είπε...

Markos

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ
ΣΑΝ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ...

ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...


Petalida
ΛΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ BLOGGERS?

Λύσιππος είπε...

Μια χαρά τα γράφει ο συντάκτης της επιστολής. Η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά στα λεγόμενά του, μόνο που ξέχασε να προσθέσει:

Ναρκωτικά
Σεξ χωρίς προφύλαξη
Καταθλιπτική στάση ζωής